SEV, ÜRET, VAR OL PROJESİ

06.02.2020 301

Biz, "Sev, Üret, Var Ol" projemizle öğrencilerin okula olan ilgilerini, bağlılıklarını arttırmayı; okul yaşantılarında okullarına kendilerinden bir iz bırakmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu projeyle öğrenciler sadece okulla sınırlı kalmayacak, toplumsal hayattaki sorumluluklarının da bilincine varacaklardır. Bugünün gençlerinn yarının yetişkinleri olduğunun farkında olduğumuz için kalplerine toplum bilinci tohumları ekmeye çalışıyoruz. Yaşadıkları sürece bugün öğrendiklerini hayatlarına uyarlamalarını amaçıyoruz. Farklılıklara saygılı, toplumdaki aksaklıklara duyarlı ve aksaklıkları onarmak için elinden geleni yapmaya çalışan bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Projemiz 15-18 yaş aralığına hitap etmektedir. Biz yaparak ve yaşayarak öğrenmenin gücüne inanıyoruz. Edebiyat sokağında şiiri hissetmelerini, bir eser ortaya konulurken perde arkasında neler olduğunu düşünmelerini istiyoruz. Rehberlik köşesinde kendilerini keşfetmeleri için bir yol olduğunu düşünmelerini istiyoruz. Yapacağamız etkinliklere değerler eğitimini de serpiştirerek aslında okulun hayatın kendisi olduğunu görmlerini istiyoruz. Video hazırlama, afiş hazırlma, slogan bulma gibi etkinlikleri, "canva, wordart vs." gibi süreç boyunca kullanacağımız web2 araçlarıyla süsleyerek öğrencilerimizin teknolojiyi üretmek amacıyla nasıl kullanabileceklerine dair de farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz.